Hydroliza tłuszczu

PÓŁAUTOMAT DO HYDROLIZY TŁUSZCZU MODEL HydrolEx H-506 BUCHI

PÓŁAUTOMAT DO HYDROLIZY TŁUSZCZU MODEL HydrolEx H-506 BUCHI



Hydroliza kwasowa wykonywana jest przed ekstrakcją wtedy, gdy oznaczana jest zawartość tłuszczu całkowitego w próbkach żywności i pasz, tam gdzie należy rozbić strukturę matrycy zamykającą frakcję tłuszczu. 
Zastosowane rozwiązanie w 6-cio stanowiskowym modelu HydrolEx H-506 zapewnia płynną filtrację i płukanie do sześciu próbek równolegle dzięki silnemu źródłu podciśnienia, zoptymalizowanym elementom szklanym oraz zaworom odcinającym próżnię dla każdej, wybranej sekcji.
System grzania oparty o promienniki podczerwieni umożliwia szybki transfer ciepła
i bezpośrednie ogrzewanie próbek umieszczanych w kolbach z grubościennego, odpornego szkła.
Zwarta, nowoczesna i funkcjonalna obudowa urządzenia wykonana ze stali nierdzewnej jest odporna na działanie kwasów towarzyszących procesowi hydrolizy. Bezpieczeństwo aparatu podnosi dodatkowo zabezpieczenie przed zbyt wysoką temperaturą w komorze grzania próbek a także system uszczelnień, który zapewnia szczelność układu hydrolitycznego i ogranicza do minimum szkodliwą emisję oparów kwasowych powstających w trakcie procesu hydrolizy.
Przeniesienie próbek i ich filtracja po zakończonym procesie hydrolizy odbywa się w sposób ciągły i całkowicie ilościowy, bezpośrednio do naczyń ze spiekiem szklanym ( gilzy wielokrotnego użytku), w których może być prowadzony proces ekstrakcji tłuszczów (ekstraktor FatExtractor E-500, UniversalExtractor E-800/E-800 Pro).

Cechy wyróżniające hydrolizer HydrolEx H-506:

  • Specjalistyczne kolby do hydrolizy zmniejszające pienienie się nawet dużych objętości próbek
    (do 10 g próbki ciekłej bądź stałej).
  • Sześć sekcji pracujących niezależnie, z możliwością indywidualnego odcięcia źródła próżni.
  • Trwałe uszczelki FKM zapobiegające narażeniu otoczenia na szkodliwe opary.
  • Mechaniczna winda zapewniająca płynny ruch stojaka kolb z próbkami.
  • Szybka i wygodna filtracja zapewniająca pełne przenoszenie próbek i wysoki odzysk
  • Wygodne przeniesienie zhydrolizowanej próbki w szklanych naczyniach wielokrotnego użytku ze spiekiem Schott’a do komory ekstrakcyjnej Soxhlet’a 
(Uwaga: ekstraktory E-800 i E-800 Pro wymagają naczyń ze spiekiem Schott’a o wys. 150mm)
  • Innowacyjne lejki ułatwiające spłukiwanie kolb z próbkami, gwarantujące ilościowe ich przeniesienie do szklanych naczynek ze spiekiem Schott’a

Parametry techniczne HydrolEx H-506:

Ilość stanowisk pracy

6

Zasilanie elektryczne

200-240 ± 10 % VAC/50Hz

Bezpiecznik:

10 A

Kategoria przepięciowa:

II


Klasa ochrony:

I

Materiały mające kontakt z próbką:

szkło borokrzemowe 3.3, FKM

Wymiary:

312 x 614 x 470 mm (szer x głęb x wys)

Waga (bez szkła):

13 kg

Waga (ze szkłem):

16.5 kg

Całkowita moc grzewcza:

1200 W (max.)

Zakres regulacji temp.:

70°C - 495°C

Temp. przechowywania:

45°C max.                                                             

Maksym. wilgotność względna:

80% (dla temp. do +31°C)                                                            

Miejsce użytkowania:

wewnątrz budynku                                                        

Maksym. wysokość n.p.m.:

2000m                                                            

Producent

BUCHI Labortechnik AG/Szwajcaria

 

Zastosowanie:

Przemysł spożywczy i paszowy - oznaczenia zawartości tłuszczu, lipidów, zanieczyszczeń poprodukcyjnych i materiałów do kontaktu ż żywnością, pozostałości jak pestycydy, leki weterynaryjne, substancje zapachowe i smakowe.

 


15 + 5 =
* - pola wymagane

Produkty powiązane

Copyrights © Donserv.pl 2014