EKSTRAKTOR TŁUSZCZU SX-6 MP RAYPA

EKSTRAKTOR TŁUSZCZU SX-6 MP RAYPA

Ekstraktor rozpuszczalnikowy SX-6MP firmy RAYPA do oznaczania tłuszczu według metody Randalla i metodę Twisselmanna w oparciu o technikę Soxhleta.

Ekstraktor SX-6 MP pozwala na prowadzenie procesu metodą Randalla oraz Twisselmanna,  które są znacznie szybsze niż tradycyjne metody Soxhleta. W  ciągu 1 dnia można wykonać do 36 oznaczeń tłuszczu.

Cechą wyróżniającą urządzenia firmy Raypa, są: koszt materiałów eksploatacyjnych oraz ich dostępność. Naczynia ekstrakcyjne, wykonane z aluminium, nie ulegają uszkodzeniu, zbiciu, brak strat rozpuszczalnika. Kompaktowa budowa umożliwia wstawienie aparatu pod dygestorium.

Wszystkie elementy zużywające się posiadamy w naszym magazynie w Warszawie, co daje Państwu gwarancje ciągłości pracy.

Jesteśmy blisko Państwa, ponieważ wsparcie aplikacyjne i serwisowe możecie otrzymać z jednego z naszych pięciu regionalnych oddziałów zlokalizowanych na terenie całej Polski.

Gwarantujemy certyfikowane przeszkolenie pracowników, potwierdzające ich kompetencje. Wydłuży to niewątpliwie czas pracy aparatu, zmniejszając koszty eksploatacyjne.

 

 

  • Ogólna klasyfikacja ekstraktorów: półautomatyczny
  • Pozycje ekstrakcji 6
  • Zgodność z normami AOAC, AACC, DIN, EPA, ISO
  • Wymiary dł. x gł. x wys. [mm]: 680 x 330 x 580
  • Waga Kg: 46
  • Moc W:1500
  • Napięcie V: 230
  • Częstotliwość Hz: 50/60
  • Stopień ochrony elektrycznej: IP 65
  • Ekstrakcja tłuszczu według Randalla: TAK
  • Ekstrakcja tłuszczu według Twisselmanna: TAK
  • Materiały Uszczelki: Viton® i EPDM
  • Gilzy ekstrakcyjne: Celuloza
  • Chłodnice: szkło borokrzemowe 3,3
  • Naczynia ekstrakcyjne: Aluminium
  • Wspornik kolumny ekstrakcyjnej: Teflon®
  • Węże połączeniowe: silikonowe
  • Obudowa zewnętrzna: Stal nierdzewna AISI-304 malowana żywicą epoksydową
  • Wyświetlacz typ ekranu: LED
  • Wyświetlane wartości: temperatury oraz czasy gotowania, płukania i regeneracji