EKSTRAKTOR TŁUSZCZU SX-6 MP RAYPA
Ekstraktor rozpuszczalnikowy SX-6MP firmy RAYPA do oznaczania tłuszczu według metody Randalla i metodę Twisselmanna w oparciu o technikę Soxhleta.
Ekstraktor SX-6 MP pozwala na prowadzenie procesu metodą Randalla oraz Twisselmanna, które są znacznie szybsze niż tradycyjne metody Soxhleta. W ciągu 1 dnia można wykonać do 36 oznaczeń tłuszczu.
Cechą wyróżniającą urządzenia firmy Raypa, są: koszt materiałów eksploatacyjnych oraz ich dostępność. Naczynia ekstrakcyjne, wykonane z aluminium, nie ulegają uszkodzeniu, zbiciu, brak strat rozpuszczalnika. Kompaktowa budowa umożliwia wstawienie aparatu pod dygestorium.
Wszystkie elementy zużywające się posiadamy w naszym magazynie w Warszawie, co daje Państwu gwarancje ciągłości pracy.
Jesteśmy blisko Państwa, ponieważ wsparcie aplikacyjne i serwisowe możecie otrzymać z jednego z naszych pięciu regionalnych oddziałów zlokalizowanych na terenie całej Polski.
Gwarantujemy certyfikowane przeszkolenie pracowników, potwierdzające ich kompetencje. Wydłuży to niewątpliwie czas pracy aparatu, zmniejszając koszty eksploatacyjne.
- Ogólna klasyfikacja ekstraktorów: półautomatyczny
- Pozycje ekstrakcji 6
- Zgodność z normami AOAC, AACC, DIN, EPA, ISO
- Wymiary dł. x gł. x wys. [mm]: 680 x 330 x 580
- Waga Kg: 46
- Moc W:1500
- Napięcie V: 230
- Częstotliwość Hz: 50/60
- Stopień ochrony elektrycznej: IP 65
- Ekstrakcja tłuszczu według Randalla: TAK
- Ekstrakcja tłuszczu według Twisselmanna: TAK
- Materiały Uszczelki: Viton® i EPDM
- Gilzy ekstrakcyjne: Celuloza
- Chłodnice: szkło borokrzemowe 3,3
- Naczynia ekstrakcyjne: Aluminium
- Wspornik kolumny ekstrakcyjnej: Teflon®
- Węże połączeniowe: silikonowe
- Obudowa zewnętrzna: Stal nierdzewna AISI-304 malowana żywicą epoksydową
- Wyświetlacz typ ekranu: LED
- Wyświetlane wartości: temperatury oraz czasy gotowania, płukania i regeneracji