Analiza zawartości tłuszczu
EKSTRAKTOR TŁUSZCZU SX-6 MP RAYPA
Ekstraktor rozpuszczalnikowy SX-6MP firmy RAYPA do oznaczania tłuszczu według metody Randalla i metodę Twisselmanna w oparciu o technikę Soxhleta.
Chillery laboratoryjne
Rodzina chillerów firmy HUBER to nowoczesne urządzenia laboratoryjne i przemysłowe o następujących parametrach.
EKSTARKTOR WŁÓKNA F-6P RAYPA
Półautomatyczny analizator włókna surowego, kwaśnego i obojętnego wraz z innymi frakcjami, takimi jak celuloza, hemiceluloza i lignina, zgodnie z powszechnie znanymi metodami Weende i Van Soest firmy RAYPA
Ekstraktor włókna na zimno do wstępnego odłuszczania próbki EF-6P RAYPA
Ekstraktor włókna EF-6P RAYPA do wstępnego odłuszczania próbki w analizie oznaczania włókna surowego.
Komparator koloru 2000
Komparator 2000+ stanowi prosty kolorymetr manulany. Odczytu barwy dokonuje się poprzez wizulane porównanie barwy zworca ( z dysku LOVIBOND) z próbką. Wbudowany pryzmat komparatora Lovibond®sprowadza optycznie widok szklanego standardu dysku barwnego oraz próbki barwnej w pole widzenia.
Liofilizator Alpha 1-2 LSC basic
Liofilizacja jest najbardziej łagodnym procesem suszenia produktów. Opiera się ona na fizycznym zjawisku sublimacji, tzn. bezpośredniego przechodzenia rozpuszczalnika ze stanu stałego w stan gazowy. Proces ten eliminuje większość zmian enzymatycznych, bakteryjnych czy chemicznych zachodzących przy standardowym suszeniu produktów.
Liofilizator Alpha 1-4 LSC basic / 2-4 LSC basic
Liofilizacja jest najbardziej łagodnym procesem suszenia produktów. Opiera się ona na fizycznym zjawisku sublimacji, tzn. bezpośredniego przechodzenia rozpuszczalnika ze stanu stałego w stan gazowy. Proces ten eliminuje większość zmian enzymatycznych, bakteryjnych czy chemicznych zachodzących przy standardowym suszeniu produktów.
Liofilizator Alpha model 1-4 LSCplus / 2-4 LSCplus
Liofilizacja jest najbardziej łagodnym procesem suszenia produktów. Opiera się ona na fizycznym zjawisku sublimacji, tzn. bezpośredniego przechodzenia rozpuszczalnika ze stanu stałego w stan gazowy. Proces ten eliminuje większość zmian enzymatycznych, bakteryjnych czy chemicznych zachodzących przy standardowym suszeniu produktów.